Чорна матерія, клітини раку і коротка біографія: як у Рівному зараз обирають директора школи (ФОТО)

Раніше рішення про призначення на посаду директора приймали в управлінні освіти за погодженням міського голови

Нині за крісло директора ліцею «Елітар» змагаються два кандидати.

У нинішнього очільника закладу Олега Желюка закінчився робочий контракт, а відповідно до освітньої реформи відтепер директора обирають не в управлінні освіти, як це було раніше, а за новою конкурсною процедурою.

Опонентом нинішньому керівнику «Елітару», який понад 20 років керує школою, є молодий спеціаліст Олексій Шелепенко. Він викладає в місцевому коледжі.

Обоє презентують своє бачення розвитку закладу і до 1 вересня комісія обере нового директора, розповів начальник управління Василь Харковець:

Конкурсна комісія складається з 12 осіб. Туди входять представники робочого колективу, батьківського комітету і з управляння освіти. Конкурсанти писатимуть іспит, а перевірка результатів буде у присутності членів комісії. 

22 серпня відбудеться публічна презентація плану розвитку навчального закладу. А 28 серпня відбудеться остаточне голосування. 

Він також повідомив, що подібні процедури виборів директора нині тривають у школах під номером 5, 6, 9, 15 і 23.

Сьогодні відбулося знайомство обох кандидатів з колективом «Елітару» і батьками.

Першим виступив чинний директор Олег Желюк. Він понад годину розказував історію закладу, про досягнення і здобутки. А потім, захопившись, розповів присутнім про важливість науки.

Олег Желюк, фото зі сторінки у Фейсбук

Зокрема, про чорну матерію, мутацію ракових клітин в організмі і мезони (родина елементарних частинокадрони з цілим спіном, які складаються з кварка та антикварка. Нестабільні частинки. - з Вікіпедії).

Конкурент Олега Желюка - Олексій Шелепенко має близько 9 років професійного стажу. Присутнім менше ніж за 10 хвилин розповів, де працював раніше, здобутки своїх учнів і про те, що готує презентацію. Сам особисто в закладі побував втретє, але хоче втілити задумані плани, аби позитивно змінити заклад.

Одноосібних рішень, сказав Олексій Шелепенко, приймати не буде.

Олексій Шелепенко, фото зі сторінки у Фейсбук

Хто стане керівником директором Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар» - стане відомо вже незабаром.

До слова, за умовами конкурсної процедури, якщо керівником залишиться чинний директор, то контракт він підпише на 6 років.

 

Якщо переможе кандидат, який вперше здобуде посаду директора школи, він має право підписати робочий договір лише на 2 роки.

 

А потім у закладі знову відбудеться конкурс на цю посаду.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень