Чому у лікарні Рівного, де лежать немовлята з діареєю, нема гарячої води – пояснення головного лікаря

Йдеться про обласну дитячу лікарню, зокрема про інфекційно-боксоване відділення

Ось такі ліжка в обласній дитячій лікарні

На умови перебування у ньому поскаржилася рівнянка Олена Хоміна, яка потрапила туди з 9-місячною дитиною. Оскільки у відділенні нема гарячої води, щоб помити немовля зі рвотою й діареєю, їй доводилося гріти воду чайником. Окрім того, Олена Хоміна звернула увагу на страшні матраци на ліжках.

Головний лікар закладу Віталій Бойко каже, що більшість палат відділення відремонтовані й обладнані бойлерами, а централізованої подачі гарячої води у лікарні давно нема:

Централізованого постачання гарячої води в обласній дитячій лікарні вже нема роками. Тому що у нас немає своєї котельні. А та котельня, яка опалює, вона давно вже вийшла з ладу. У цьому конкретному відділенні ще лишилося три палати з 12, які не відремонтовані. Коли відділення переповнене, тоді, звичайно, є ті умови, що є.

 

А вона перебувала, та пані, першу добу в цій. Потім була переведена в палату, яка відремонтована і з гарячою водою. Але, на жаль, не все зразу, і не все одночасно. Все зараз зробити, на жаль, не можна.

Віталій Бойко каже, що можна було б вирішити проблему і навіть вмикати опалення у лікарні не після розпорядження про початок опалювального сезону, а коли стає холодно, якби для лікувальних закладів зробили окрему котельню. Але коштів на це нема. Тож відділення облаштовують бойлерами. І у більшості вони є загальні на відділення. А ось в інфекційному відділенні гаряча вода має бути у кожній палаті, тому тут їх обладнують бойлерами. Але коштів, щоб відразу обладнати всі палати, нема, тож сказати, коли це буде зроблено - головний лікар не може. Адже мусить для цього знайти спонсорів чи просити кошти з бюджету. Тож цього року, каже, палати не відремонтують.

Що стосується матраців, постільної білизни, ліжок, то ними заклад держава не забезпечує.

Віталій Бойко каже:

І так за два роки останніх завдяки коштам благодійників, зокрема шведській допомозі, ми отримали два транші вантажів по 30 тонн, то зуміли понад 100 функцоінальних ліжок хороших красивих з новими матрацами поставити по всіх відділеннях. І повикидали нарешті ті ліжка, які були з двома бильцями і тією прогнутою сіткою, які стояли з 1988 року. Це тільки торік повикидали. І це - без копійки бюджетних коштів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень