Чому рівненські ковані фігури кращі за «Альонушку апокаліпсису» з Росії (ВІДЕО)

Блогер Богдан Волинський показав, як красиво кують в Україні

Кінець непростого 2020 року для мешканців містечка Нововоронежа у Воронежзькій області видався також непростим. Міська влада хотіла встановити ковану фігуру на радість мешканців містечка, а натомість налякала усю Росію. 

Ютуб-блогер Богдан Волинський зробив цікаве порівняння кованої російської скульптури Альонушки та рівненських кованих фігур.

Пам’ятник Альонушці встановили у містечку Нововоронежі нещодавно.

Як розповідає Богдан, місцева влада вихвалялася, що монумент – це буде челендж, стартап, бренд, хайп, піар, оберіг, візитівка міста та «лук» Нововоронежа.

Утім творець скульптури настільки «постарався», що моторошна антропоморфна істота перетворилася на мем, який вибухнув в Інтернеті та прославив Нововоронеж.

Візитівку міста охрестили «Альонушкою апокаліпсису», символом і пам’ятником 2020-го року.

Альонушка - це класичний жіночий персонаж російських казок. Тож у самих росіян, вочевидь, виникає сильний дисонанс, коли вони дивляться на казкову героїню, а бачать двометрову дебелу жінку із грубими рисами обличчя та пустими очима, в яких ховається чи то страх, чи то жага помсти своєму творцю.

Богдан Волинський спершу припустив, що робота по металу складна й не так просто викувати обличчя. Однак це припущення «руйнують» ковані скульптури з Рівного.

Як відзначив блогер, скульптури на Алеї кованих фігур Рівного дійсно красиві та мають гарні обличчя.

До прикладу, меморіал до 150-річчя пожежної охорони міста – це пожежник, який тримає на руках дівчинку. Обидва виглядають приємно.

Навіть фігури жінок, які викликали суперечки між рівнянами, теж якісно відрізняються від однозначно моторошної Альонки. Їхні обличчя виразні та сповнені емоцій.

Як резюмував Богдан:

Це такий собі секрет Полішинеля – якщо ти хочеш зробити щось для себе особисто, що будеш бачити тільки ти та обмежене коло осіб, то немає значення, хто це буде робити, можна це зробити й самому. Але якщо ти створюєш щось, що буде споглядати велика кількість людей, то варто залучити професіонала.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень