Чому на кардіограму треба йти зі своїми спиртом і ватою: коментар керівництва міської лікарні Рівного

У центральній міській лікарні Рівного відреагували на публікацію Радіо Трек

Як писав сайт Радіо Трек, на кардіограму в міську лікарню Рівного потрібно йти зі своїми спиртом і бинтом 

Чому така ситуація із забезпеченням медикаментами за бюджетний кошт - розповів заступник головного лікаря міської лікарні Ігор Дундюк:

Проблема у тому, що вже триває другий місяць року, а тендери на закупівлю ліків досі не відбулися. Тож на сайті "Є ліки" відображена інформація про ті безплатні для пацієнтів медикаменти, які залишилися у нас з минулого року. Вона поновлюється. Останнє поновлення відбулося 30 січня. А інформацію про ті ліки, яких уже немає, ми не поновлювали.Тобто нині ми лікуємо тим, що у нас залишилося з минулого року.  

На запитання "чому не відбулися тендери?" і коли їх, врешті, проведуть, Ігор Дундюк відповів так:

Такі умови держава створила. Ми розказували, що бюджет потрібно приймати у грудні і ділити гроші між медзакладами - теж. А у нас все відбувається тільки в січні. Після розподілу коштів між медзакладами ми складаємо список необхідних ліків, потім даємо оголошення про проведення тендеру. І подали заявку через систему "Prozorro". Від оголошення до тендеру має пройти місяць. Тож тільки 10 лютого відбудеться тендер із закупівлі ліків.  

Ігор Дундюк каже, що закупленого за бюджетний кошт не вистачає. 

Коштів на закупівлю ліків лікарня отримує лише стільки, що їх вистачає на півроку. І ми ці ліки спрямовуємо на невідкладну допомогу, тобто щоб врятувати життя. За благодійні внески не маємо права купувати ліки: не дозволяє закон. Хіба щось докупити за них можемо. На що їх тратимо? Лікуємо за них бійців АТО, допомагаємо військкомату, надаємо меддопомогу тим, хто не має за що лікуватися, а таких - чимало.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень