У дитбудинках і лікарні Рівного знову замерзають

Окрім цього, тут потерпають від відсутності гарячої води

Це спеціалізований будинок дитини, спеціальний дошкільний дитбудинок та залізнична лікарня, яка нині офіційно називається міською лікарнею №2.

Ці заклади розташовані на вулицях Поповича та Олександра Олеся. І вже у них замерзали, коли на вулиці був мороз у понад 20 градусів на Різдво. Тоді всеукраїнські телеканали показали, що діти, хворі й мешканці тутешніх будинків потерпали через п’яних кочегарів котельні, яку обслуговує товариство «Укртепло».

Через те, що сьогодні знову посилився мороз, у цих закладах побували депутат та екс-депутат міськради Рівного Анатолій та Олександр Лащуки. Що побачили  - розповідає екс-депутат , представник громадської організації «Час дій» Олександр Лащук:

Сьогодні було там в деяких кімнатах по +12,13,11 градусів. До речі, в залізничній лікарні так само температура батарей +20 градусів, а в приміщенні - знову ж таки є +11, 12, 13 градусів. Це притому, що ми пішли вже, це була десята година, коли котельня працювала на повну потужність. Те саме стосується двох дитячих будинків. Вода йде з кранів кімнатної температури. І вихователі, лікарі говорили: доводиться кип’ятити воду і так вручну мити дітей.

За словами Олександра Лащука, через холод частина працівників цих закладів злягла з пневмоніями. Інші потерпають від холодової алергії. І всі вони скаржаться, що у них стало холодно саме цього року, коли їх почала обігрівати компанія «Укртепло Рівне», яка виграла тендер на оренду котельні. Досі їх обслуговувало товариство «Рівнетеплоенерго». 

Олександр Лащук також каже, що у котельні працівники "Укртепла Рівне" замість пелет для обігріву використовують обрізки сосни, які не можуть дати якісне тепло. І підозрює, що передати цьому товариству котельню в оренду влада вирішила для відмивання коштів. Адже серед засновників товариства є представники Шотландії. 

Директор товариства «Укртепло» Юрій Федина каже, що палити обрізками сосни передбачає технологія. Адже у котельні встановлені як котли для пелет, так і для дров. Стверджує, що йому нічого невідомо про холод у дитбудинках та лікарні. Мовляв, спілкувався з керівниками цих закладів і вони не скаржилися. Пообіцяв розібратися у ситуації. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень