Чому більшість котелень Рівного досі не на біопаливі, пояснили в «Рівнетеплоенерго»

Процес затягується

Перехід на тверде паливо в котельнях Рівного проходить зі складнощами. Про це каже керівництво «Рівнетеплоенерго». Мета власників теплоенерго – це перевести більшість котелень міста на щепу, оскільки тверде паливо дешевше та дозволить подавати гарячу воду цілий рік.

Керівник компанії «Укртепло» Іван Надєїн розповідає, що тепловики вже мають кілька встановлених котлів і готові проєкти для їх встановлення. Однак міська влада затягує із дозволами на проведення робіт, говорить Іван Надєїн:

Ми сьогодні не можемо до кінця отримати погоджень міських депутатів. Нам дали погодження на Соборну – ми зробили Соборну, нам дали погодження на Князя Володимира, але лише в котельні, де багато котлів, але ми не можемо його реалізувати в цьому вигляді, в якому воно є.

Тож котельню на Князя Володимира доведеться перероблювати, а для цього – знову подавати проєкти на розгляд сесії міськради, говорить бізнесмен.

Крім того, «Рівнетеплоенерго» має готові проєкти для встановлення котлів на вулицях Макарова та Будівельників, які досі чекають волі міських обранців.

Основна проблема – це спротив самих мешканців міста, які побоюються, що шкідливих викидів. Керівництво «Рівнетеплоенерго», посилаючись на висновки санепідемстанції запевняє, що твердопаливні котли екологічні.

Нині у Рівному вже працюють твердопаливні котельні на вулицях Курчатова та Соборній 225-К.

Як зауважує Іван Надєїн, модернізувати та переводити котельні на біопаливо необхідно, адже нині вони використовують лише 1/5 потужності, що не вигідно для підприємства.

У перспективі «Рівнетеплоенерго» хоче перевести на щепу 30 котелень з 37, аби зробити місто максимально незалежним від постачання газу. Нині ж газом опалюється понад 90% міста:

Це дискусії на середньовічному рівні – це коли нам намагаються сказати, що біомаса екологічно неефективна, - говорить Іван Надєїн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень