Чому від парфумів болить голова

Найчастіше біль виникає через склад парфумів

Багато людей відчувають подібну реакцію організму на різкі аромати та запахи навколо себе, у тому числі парфуми, квіткові аромати, хімікати та інше. У випадку з хімічними речовинами головний біль з'являється як захисна реакція на отруєння організму.

Шкідливі токсини вражають в першу чергу носову порожнину, а потім надходить сигнал у мозок про збій, і виникають спазми в голові, можлива нудота та блювання.


Від парфумів голова починає боліти в різних ситуаціях.

  • По-перше, часто трапляються випадки, коли в магазинах парфумів стається напад, голову ніби щось здавлює, при цьому болючі відчуття є монотонними.
  • По-друге, біль може спричинити якийсь конкретний аромат.
  • По-третє, спазми можуть виникнути в певний момент при носінні конкретного аромату тривалий період часу.


У магазині голова починає боліти через велику кількість екстрактів і концентрації спирту в повітрі, тому що всі люди намагаються нанести запах на тест смужку, а в повітрі залишаються частинки. Провітрюють такі магазини рідко, тож і запах залишається надовго. 


Також при виборі парфуму людина за короткий проміжок часу пробує великий спектр ароматів, що призводить до перевантаження нюху.

Тоді головний біль з'являється різко і може тривати до того моменту, поки людина не вийде на свіже повітря. До того ж нерідко зникає здатність розрізняти запахи, і навіть кава у зернах не допомагає. 


При вдиханні певного запаху відчувати головний біль можна через індивідуальну нестерпність до компонентів.

У більшості парфумів використовуються квіткові екстракти, які є сильними алергенами.

 Також зіграти свою роль у появі головного болю може психосоматика. Наш мозок зберігає величезну кількість асоціацій. Так, якщо людина пережила нездужання, стрес або інші неприємні ситуації, в яких він чітко відчував той чи інший запах, то надалі цей аромат нагадуватиме йому про той дискомфорт.

В цьому випадку можливе психологічне повернення до того стану, виникають ті ж симптоми і ті ж емоції, але у легшій формі.

Якщо ж людина довгий час користується одними й тими самими духами, а в якийсь момент від них починає боліти голова, це може вказувати на кілька факторів. У першу чергу, до такої реакції організму може легко привести перенасичення ароматом, це сигнал до його заміни або до перерви у користуванні парфумом.

Також головний біль може бути симптомом алергічної реакції. Алергії бувають різні, які виявляються відразу, а інші мають накопичувальний ефект і виникають через деякий час після регулярного впливу дратівливих факторів на рецептори, що уражаються. Крім того, варто звертати увагу на якість парфумів. 

Також дуже часто голова починає боліти через склад парфуму. Ті, які містять багато парфумованих олій викликають найсильніший біль, а іноді можуть спровокувати мігрень.

Новий аромат краще спочатку випробувати, аби зрозуміти, пі підходить вам його склад.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень