Чому в американців вдома немає пральних машин: ви будете здивовані

Американці генетично схильні до економії, а тому намагаються економити на всьому

Дуже рідко в квартирі чи у будинку в США можна побачити пральну машину. Зазвичай люди перуть речі у спеціальних ландроматах. Чому ж так?

В Україні пральна машина є практично в кожному будинку, а ось в США все зовсім по-іншому. Ще у XIX столітті тут з'явилися спеціальні пральні, ландромати, де можна випрати і навіть випрасувати білизну. Відтоді вони не втрачають своєї популярності.

Чому американці користуються пральнями

Приблизно у 30-х роках XX століття в США виникла потреба у появі дешевих пралень для широких верств населення. Перший ландромат відкрили у Техасі і одразу після цього такі місця почали відкриватися в усіх містах Америки.

І хоча з часом рівень життя американців значно підвищився, американці рідко купують побутові пральні машини для своїх квартир або будинків.

 

Чому ж так відбувається?

Насамперед варто зазначити, що послуги пралень досить доступні. Американці генетично схильні до економії, а тому намагаються економити на всьому: від простору в будинку до води та електрики.

Вартість послуг пралень відрізняється залежно від штату та міста.

 

Однак в середньому ціни складають від 1 до 5 доларів за одне прання.

 

Тут же можна скористатися і сушаркою, що в середньому коштує 3$.

Також варто зазначити, що більша частина американців винаймають житло все своє життя, а власники часто категорично забороняють встановлювати у квартирах пральні машини. Побоюються орендодавці коротких замикань та протікань. Проте серед клієнтів пралень бувають не тільки ті, хто орендує житло.

Послугами пралень час від часу користуються і заможні американці. Особливо, якщо потрібно випрати великі речі: подушки, ковдри, постільну білизну, пледи тощо.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень