Чому Україна не має власних дронів, тоді як РФ штампує «Орлани» сотнями щодня? (ВІДЕО)

Хтось має доповісти про це Президенту

Уже довший час ми говоримо про те, що Україна дуже дивно поводиться в цій війні, ніби як не намагаючись налагодити виробництво всього, що вона здатна робити для потреб ЗСУ. Починаючи від зброї, закінчуючи формою, шоломами та броніками.

Особливо кричущою є ситуація з безпілотними літальними апаратами (БПЛА), відомими як квадрокоптери та дрони.

З одного боку існують сотні ентузіастів, які намагаються розробляти власні конструкції БПЛА, а з іншого – ми постійно збираємо і витрачаємо гроші українців на дрони іноземного виробництва, які постійно згорають у горнилі війни і на які постійно потрібні все нові і нові гроші, які таким чином – нещадно викачуються з України за кордон.

Натомість подивіться як сотнями штампуються російські «Орлани», який на допомогу вже додаються ще й тисячі «Шахедів».

Про цю кричущу ситуацію ми говорили, зокрема, в інтерв’ю з Paolo Lumiere.

Ще 1 липня у нас вийшов матеріал «Орланоарта» і вогняний вал – «ідеальна формула» противника: Чому ситуація на фронті стала критичною? (ФОТО).

Російський оператор "Орлана" стежить за бойовими позиціями ЗСУ, аби передати координати для удару

В ньому Paolo Lumiere так описує головний козир ворога:

- Треба усвідомити, що росіяни винайшли «ідеальну формулу» для наявних умов

  • Зв'язка БПЛА (передусім Орлан 10) з САУ МСТА, а також іншими гарматами і СРЗО Смерч/Ураган.
  • При тому, що час від виявлення цілі до ураження скоротився до мінімальних значень. І мова вже не про хвилини, а про десятки секунд.
  • Вони майже повністю автоматизували процес отримання координат цілі з допомогою БПЛА, таких, як Орлан 10 і отримання налаштувань для стрільби для відповідної артилерії.
  • В умовах 100-процентного покриття території поля бою Орланами час виявлення цілі скорочується практично до 0 секунд.

Наші військові постійно говорять, що російські «Орлани» над нашими позиціями висять безперестанно. Така перевага ворога є неприпустимою. Тому в згаданому матеріалі Paolo Lumiere каже

- ТРЕБА ОБ'ЄДНАТИ ВСІХ РОЗРОБНИКІВ ДРОНІВ УКРАЇНИ.
   Що б могла зробити держава?

  • Запропонувати майданчик-стартап на розробку (спільну – усіма) потрібної лінійки дронів: з державними гарантіями викупу відповідних патентів, держоборонзамовленням. Це необхідно, щоб заохотити всі колективи вести спільну роботу, а не винаходити велосипеди кожному окремо з нуля.
  • На час війни необхідно спростити процедури держвипробувань. Залишити тільки сейфіті-тест і функціональний тест готового зразка. Й одразу на фронт. Фронт покаже. З «конструкторсько-виробничою документацією» після війни будете розбиратись.
  • Викинути «ліцензування»,  декриміналізувати статтю «за виготовлення зброї і її компонентів» для учасників проєкту. Створити логістичний поштовий хаб для пришвидшеного руху компонентів і товарів, які закупатимуться для проєкту.
  • Дати можливість учасникам проєкту здійснювати закупівлі під спільну ліцензію (щось таке, як зроблено фондом Повернись Живим, який отримав нарешті можливість купляти зброю).
  • Тільки не так, як це робить «Укроборонпром» у своїх грантах на «розробку товарів подвійного призначення. Які підвищать обороноздатність». Так діла не буде.

Більше на цю тему за посиланням ТУТ і ТУТ, але сьогодні цей вузол невирішуваних проблем вирвався на поверхню завдяки відеоінтерв’ю з Тарасом Трояком.

Подивіться:

Як сказано в описі до цього відео: Глава Всеукраинской федерации владельцев беспилотников Тарас Трояк дал жесткую картину, как чиновники создают искусственные препятствия на пути производства боевых дронов в Украине. По сути, речь идет о саботаже ради личного обогащения и создания монополий под чиновников, которые плевать хотели ВСУ и интересы государства.

А сам Тарас Трояк у ФБ-спільноті БПЛА – Відкрита Група написав так:

- В цьому інтерв'ю, яке я дав Юрію Романенку, ви дізнаєтесь всю правду:

  1. Чому у нас немає своїх Шахедів і чому Україна не виробляє тисячі військових дронів в місяць?
  2. З якими проблемами стикаються українські розробники БПЛА?
  3. Яким чином відбувається отримання дозволів на експорт-імпорт компонентів подвійного призначення?
  4. Скільки часу потрібно, щоб запустити виробництво своїх камікадзе?
  5. Як влаштований український оборонний ринок та хто його контролює?
  6. Як по факту працює проєкт Армія дронів від Міністерство цифрової трансформації України та які є проблеми?

І багато всього іншого. Розповів все як є, щоб кардинально змінити ситуацію за короткий термін, врятувати життя українців та перемогти у війні з Росією!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень