Чому різко зросла ціна на огірки: коштують вже втричі дорожче, ніж минулого літа

 Ціни на огірки різко ростуть

Ціни на тепличні огірки продовжують впевнено зростати. Тільки з початку тижня вартість в середньому піднялась на 25%. Станом на 26 липня дана продукція надходить у продаж по 35-55 грн/кг ($0,85-1,34/кг), повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

За даними аналітиків, більшість тепличних комбінатів повністю завершили перший обіг продукції і навіть реалізували надлишки.

Водночас виробники, які працювали з цілорічним циклом виробництва, збільшують вартість. Свої дії вони мотивували стабільним попитом на продукцію високої якості.

Водночас урожай нового обігу виробники планують почати реалізувати тільки в другій половині липня.

 

Ті ж компанії, які продовжують вести реалізацію, практично щодня підвищують ціни. Вони посилаються на досить активні темпи збуту. Підтримку цінам також надає й обмежена пропозиція огірків відкритого ґрунту.

Варто зазначити, що наразі тепличні комбінати України вже пропонують огірок до продажу в середньому в 3 рази дорожче, ніж наприкінці липня 2023 року.

При цьому багато гравців ринку не виключають, що огірки дорожчатимуть і далі за умови збереження темпів збуту.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Теги: огірки
Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень