Чому повістки видають на вулицях: відповідь військових

В Україні триває мобілізація, запроваджена з оголошенням воєнного стану

Мобілізацію в Україні не припиняли й про жодні «нові хвилі» не йдеться. Про це розповів керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач:

«Мобілізація справді триває, але вона була й учора, і позавчора. І почалася вона ще 24 лютого торік», – пояснив він.

Повістки можуть вручати й в громадських місцях

Головний військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко прокоментував наративи про нібито незаконність вручення повісток у громадських місцях і на блокпостах.

Як зазначив Тіщенко, громадяни забувають, що, окрім прав, вони також мають і обов'язки, одним з яких є захист вітчизни, незалежності й територіальної цілісності України.

Комісар нагадав, що з дня оголошення мобілізації українці були зобов'язані добровільно з'явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соцпідтримки для з'ясування усіх відомостей.

Кожен військовозобов'язаний має повідомляти про будь-які зміни сімейного стану, стану здоров'я, адреси місця проживання, освіти чи місця роботи органу, де вони перебувають на військовому обліку.

До прикладу, якщо в когось народилось троє дітей, відбулися зміни зі станом здоров'ям, чи змінилася адреса – про це повинні знати в територіальних центрах комплектування для розуміння актуальної картини щодо мобілізаційного ресурсу.

«Ми не маємо бігати за кимось, щоб з'ясовувати, які зміни в житті відбулись у кожного військовозобов'язаного. Але ігнорування ними своїх обов'язків, закріплених законодавством, вимушує до проведення заходів з вручення повісток не лише за місцем проживання та роботи громадян, а й у громадських місцях», – зазначив Тіщенко.

Поки що в Україні нема потреби в оголошенні масової мобілізації. Однак у майбутньому ситуація може змінитися.

Зараз Україна має достатньо резервів, щоб відновлювати поточні втрати, не вдаючись до масової мобілізації, розповів міністр оборони Олексій Резніков в ефірі Національного телемарафону.

Джерело: Газета по-українськи

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень