Мобілізація в Україні: чи може ЖЕК роздавати повістки військовозобов'язаним

Варто знати, хто може вручати повістки

В Україні триває мобілізація, а це означає, що всі військовозобовʼязані чоловіки від 18 до 60 років можуть отримати повістки та потрапили до лав ЗСУ.

Документи отримати можна будь-де, однак варто звернути увагу на те, хто їх може роздавати.

Наразі повістки можна отримати на зупинках, у магазинах, на роботі. Їх можуть роздавати навіть працівники ЖЕКу, й це є законно.

- Знайти особисто саме ту особу та передати їй повістку досить важко. Саме тому іноді документи військкомат передає до компаній, сільрад та ЖЕКів.

 

Після цього вони вже доставляють їх вам, якщо ви є військовозобовʼязаними, – стверджує голова адвокатського обʼєднання «Кравець і партнери», адвокат Ростислав Кравець.

У такому випадку представник ЖЕКу повинен мати відповідну відомість. Коли ви отримали повістку, то маєте підписати документ, де буде вказано дату та час. Це підтверджуватиме, що ви отримали повістку.

Якщо ви відмовляєтеся приймати документ, який вам передає робітник, то треба це завірити офіційно.

ЖЕКУ такому випадку одразу на місці складається акт зі свідками, у якому зазначається, що вам намагалися вручити повістку, однак ви від неї відмовилися.

Джерело: PRO Гроші

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень