Чому половина жителів СРСР виблискували золотими зубами та коронками

Золоті зуби та коронки були досить модними в СРСР, але все змінилося

За часів СРСР золоті зуби були в тренді - тоді це вважалося дуже престижно і статусно. Першопрохідцями в «золотому» протезуванні були стародавні єгиптяни, але їхня справа живе донині.

Перші в космосі, але останні в стоматології

В СРСР стоматологія була на досить низькому рівні. Тоді головний інструмент зубного лікаря більше нагадував зброю тортур, ніж медичну техніку. Страждання пацієнтів, котрі й так переносили біль, були нестерпними.

Золоті зуби - це круто

Першими ставити золоті зуби почали бариги, спекулянти, цигани, кавказці, оскільки могли собі це дозволити.

Для одних це був спосіб хоч якось «легалізувати» наявні тисячі та мільйони, інші таким чином намагалися зробити вигідне капіталовкладення - гроші мали властивість знецінюватися, золото ж у всі часи мало стабільну цінність.

Злочинці за допомогою золотих зубів підкреслювали «статусність» власника, і, в крайньому разі могли використовувати золоті зуби як платіжний засіб.

Не вистачає на зуб? Став коронку

Мода не «позолочений рот» дійшла і до звичайних людей. Ті, хто не міг дозволити собі повноцінні зуби, ставили золоті коронки. Зовсім бідне населення ставило прості залізні зуби: метал в роті не окислюється, зуби працювали справно і були довговічними, а головне - недорогими.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень