Чому світло відключають не завжди за графіком? Пояснення «Укренерго» (ФОТО)

«Іноді треба...» (с)

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, чому не завжди світло відключають за графіком. Каже, застосування графіків відключень пов`язано з конкретною ситуацією, яка склалася в енергосистемі у певний момент.

Команду на обмеження споживачів виконують оператори розподільчих мереж (обленерго), а надходить вона від головного диспетчерського центру «Укренерго».

– Якщо «Укренерго» говорить, що в такій-то області необхідно зменшити споживання на 30 МВт чи 40 МВт, задача обленерго – якомога швидше виконати цю команду.

 

Щоб зробити це швидко, іноді просто обирають енерговузли з найбільшим споживанням, в яких можна швидше відключити необхідний обсяг навантаження й збалансувати енергосистему. Так простіше і швидше.

 

Тому буває, що в разі графіків аварійних відключень не зовсім рівномірно розподіляється відключення споживачів, – пояснив Кудрицький.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький

За результатами останніх тижнів «Укренерго» й обленерго проаналізують ефективність відключень і спробують зробити графіки «більш м’якими для споживача, справедливо розподіливши навантаження», додав Кудрицький.

Нагадаємо, що

  • Із 20 жовтня по всій Україні запровадили так звані «віялові» відключення електроенергії. «Укренерго» закликає українців обмежувати споживання вранці – з 8:00 до 11:00 – і ввечері – з 17:00 до 23:00.
  • У цей час просять не користуватися енерговитратними приладами, такими як: обігрівачі, пральні машини, бойлери, посудомийки, праски, мікрохвильовки тощо.
  • Повний перелік найбільш «ненажерливих» приладів знайдете тут: Прилади, через які лічильник намотує кіловати, як скажений (ПЕРЕЛІК)
  • Наголошується, що найменший рівень споживання електроенергії – уночі, саме тоді краще користуватися подібними приладами. Вдень же українців просять не вмикати кілька потужних електроприладів одночасно.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень