Чому не можна кидати пельмені в окріп — причина здивує
Багатьом здається, що потрібно кидати заморожені пельмені саме у киплячу воду
Під час варіння пельменів багато людей стикаються з тим, що вони злипаються, розварюються або мають не такий насичений смак, як хотілося б отримати.
Дві основні причини, чому варто все ж не чекати, щоб вода закипіла, є:
- продукт розварюється — особливо, якщо ви використовуєте заморожені пельмені, адже їхня температура дуже сильно відрізняється від температури води, пельмені одразу починають лопатися і через це розварюватися;
- пельмені злипаються — після занурення у киплячу воду відбувається склеювання крохмалю, який є на поверхні тіста, тому страва може повністю злипнутися.
Є і деякі поради, які допоможуть вам зварити дійсно смачні пельмені і зберегти їхню соковитість та насичений смак:
- перед тим, як кидати заморожені пельмені у воду, спробуйте довести їх до нормальної температури — зробити це можна, якщо замочити продукт у воді на кілька хвилин;
- найкраще заморожені пельмені кидати у воду, температура якої не перевищує 50 градусів;
- під час варіння додайте трішки холодної води, тоді температура залишиться рівномірною.
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ