Одиниці знають це: три ситуації, коли НЕ можна ставити телефон на зарядку

Небезпечні звички під час заряджання телефону

Кожна людина заряджає телефон по-різному - одні люди постійно тримають гаджет на зарядці, інші користуються нею, тільки якщо смартфон сів повністю.

Чому не можна заряджати телефон до 100%

Фахівці з ремонту смартфонів чітко відповідають, чи можна заряджати телефон до 100%. Багато з них вважають, що така звичка згубна для батареї - найкраще тримати заряд гаджета в діапазоні 40-80%. Це дасть змогу не так сильно навантажувати батареї і продовжити термін її служби.

Якщо ви постійно заряджаєте смартфон до 100%, то телефон перебуває в максимальній напрузі, а це негативно позначається на його функціоналі.

Як заряджати телефон категорично не можна - головні помилки

Існує кілька правил, як безпечніше заряджати телефон і від яких дій краще відмовитися, щоб не понести улюблений гаджет у сервісний центр.

  • Прямі сонячні промені та спека

Якщо в приміщенні, де ви зібралися зарядити телефон, надто спекотно, то, опинившись на зарядці, гаджет нагріватиметься сильніше, ніж зазвичай. Те ж саме станеться, коли він опиниться під прямими сонячними променями. Саме тому для безпечної зарядки виберіть місце в тіні, а якщо є можливість, то охолодіть приміщення.

  • Активація будь-яких програм

Мало хто знає, чому не можна одночасно заряджати і використовувати телефон. Уся справа знову в перегріванні - зарядний пристрій не може збільшувати рівень заряду без підвищення температури батареї. Якщо в цей момент ви будете користуватися телефоном, то він нагріється ще сильніше, а це зрештою призведе до поломки гаджета (наприклад, він може почати виснути або вимикатися сам по собі).

  • Відсутність оригінальної зарядки

Дешеві аналоги часто не особливо якісні - вони можуть негативно впливати на батарею, на роз'єм, а також окислюватися, піддаючи ризику мікросхеми всередині пристрою. Нерідкі ситуації, коли бюджетні зарядки дають змогу швидше «оновити» батарею, але вони ж прискорюють її знос. Тому краще завжди користуватися тим зарядним пристроєм, що ви купили разом із телефоном.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень