Так робили господині в СРСР: 5 лайфхаків зі старими газетами

Не поспішайте викидати

Колаж: Главред

Раніше, в епоху відсутності інтернету і телебачення, люди дізнавалися все найцікавіше з газет. Навіть в той момент, коли з'явилася можливість дивитися телевізор, газети все одно не вийшли з ужитку. Зараз екземпляри старих видань припадають пилом в коморах людей, але їх можна використовувати газету з розумом.

Якщо ви не знаєте, що робити зі старими газетами, а викидати їх не хочеться - можна застосувати з користю. Досвідчені господині назвали кілька варіантів, використовуючи які, ви отримаєте не тільки цінний досвід, але і помітно заощадите на деяких покупках.

  • Прибрати неприємний запах

Якщо ви помітили, що в конкретному місці вашої квартири накопичується сморід, а усунути його знайомими методами не виходить - послухайте пораду. Зімніть газету і покладіть її в епіцентр неприємного запаху - папір вбере аромат, а ви позбудетеся від проблеми.

  • Зберегти овочі та фрукти

Багато свіжих плодів не можна зберігати в холодильнику просто так - вони швидко псуються. У цьому випадку на допомогу прийде стара газета - нею потрібно застелити полиці холодильника. Результат вражає - папір вбирає в себе деяку кількість вологи, тому вона не буде осідати на фруктах і овочах, а значить, продукти довше виявляться свіжими і придатними в їжу. Головне - не забувайте періодично міняти газети на сухі.

  • Висушити взуття

Ще в СРСР люди користувалися цим лайфхаком, адже спеціальна сушарка для взуття була не у всіх. Все, що вам потрібно зробити - це зім'яти кілька газет і помістити їх всередину мокрого взуття, рівномірно розподіляючи по всій площі черевиків. Всього за кілька годин папір вбере в себе вологу, а взуття стане сухою. Восени та взимку такий метод можна використовувати постійно - черевикам це ніяк не зашкодить.

  • Вимити вікна

Мало хто господині знають, що саме папір (або старі газети) відмінно справляються з ворсом, який залишається на склі після прибирання ганчіркою. Якщо ви теж стикаєтеся з такою проблемою, то після звичного миття вікон просто відполіруйте їх шматком газети - скло буде блищати, як нове.

  • Як можна використовувати старі газети садівникам

Досвідчені садівники точно знають, навіщо потрібні газети в наш час - якщо їх не читати, то можна з користю застосувати на городі.

  • По-перше, з непотрібного паперу вийдуть відмінні ємності для розсади.
  • По-друге, при настанні морозів, яких ви не чекали, газетою можна накрити ту саму розсаду, і вона не постраждає від низьких температур.
  • По-третє, якщо грядки з посадками прокласти газетами, а зверху посипати землею, то ви побачите, що бур'яни ростуть значно повільніше.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень