Чому ковбасу ріжуть навскіс, а не інакше

Є жартівлива легенда, яка пояснює цю особливість

Різати ковбасу навскіс - технологічна необхідність. Під час термічної обробки м'яса змінюється його структура, волокна стають жорсткими й щільними. Якщо різати ковбасу вздовж волокон, вона буде доволі жорсткою. А якщо її різати поперек, м'ясо легше розділяється на окремі скибочки. Крім того, так ковбаска не розвалиться на частини та не втратить свою форму.

Спеціалісти також стверджують, що нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса має більшу площину, а тому зріз привабливіший. Така вітрина більше приваблює покупців, адже вони можуть краще оцінити якість продукту.

Візуально, ковбаса видається більшою ніж є насправді, а для бутерброда вистачить 1-2 скибочок, нарізаних навскіс. Своєрідний спосіб економії, адже тоненькі скибочки нарізані під кутом дозволяють «розтягнути» задоволення від ковбаси надовше.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

У Рівному знайшли студентський квиток

У Рівному, 1 жовтня, на тротуарі, між Басів Кутом і Щасливим, знайшли студентський квиток. Він належить Січкару Григорію , студенту НУВГП.   Власника просимо звернутись за номером:  +380667642577 — Людмила

Більше оголошень