Чому ковбасу ріжуть навскіс, а не інакше

Є жартівлива легенда, яка пояснює цю особливість

Різати ковбасу навскіс - технологічна необхідність. Під час термічної обробки м'яса змінюється його структура, волокна стають жорсткими й щільними. Якщо різати ковбасу вздовж волокон, вона буде доволі жорсткою. А якщо її різати поперек, м'ясо легше розділяється на окремі скибочки. Крім того, так ковбаска не розвалиться на частини та не втратить свою форму.

Спеціалісти також стверджують, що нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса має більшу площину, а тому зріз привабливіший. Така вітрина більше приваблює покупців, адже вони можуть краще оцінити якість продукту.

Візуально, ковбаса видається більшою ніж є насправді, а для бутерброда вистачить 1-2 скибочок, нарізаних навскіс. Своєрідний спосіб економії, адже тоненькі скибочки нарізані під кутом дозволяють «розтягнути» задоволення від ковбаси надовше.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень