Чому більше ніхто не малює таку популярну колись йодну сітку

Багаторічний тест на дефіцит йоду виявився міфом

Періодично кожна людина через негаразди в організмі підозрює брак тих чи інших елементів. Інколи можна почути й про нестачу йоду в організмі.

Йододефіцит може призводити до розвитку патології щитоподібної залози та розумових розладів різного ступеня тяжкості. 

Навіть дітям, які лінуються вчитися у школі, років 30 тому радили приймати йод, і казали що це не лінощі, а брак йоду.

Водночас, аби відновити кількість йоду в організмі, вважали хорошою практикою малювати йодну сітку на тілі. Але доказові лікарі запевняють – робити цього в жодному разі не треба.

По-перше, це може залишити опіки на шкірі, адже розчин йоду - спиртовмісна речовина, і вона здатна сильно висушити ніжну шкіру.

 

По-друге, йод в харчах, дієтичних добавках та в розчині має різну структуру сполук.

Марна справа визначати йододефіцит, малюючи на тілі сітку. Раніше вважали, якщо йод швидко увібрався, то організму бракує йоду. Це зовсім не так, і сітка для такого тестування не є показовим тестом.

Більшості проблем зі здоров’ям можна вчасно запобігти завдяки правильному і здоровому раціону. Аби йоду було достатньо, організм потребує риби та морепродуктів, можна вживати замість звичайної – йодовану сіль.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень