Чому 3 годину ночі називають відьминою? Те, про що ви не знаєте

Її вважають найнебезпечнішим часом доби

Ще здавна 3 година ночі вважалася найнебезпечнішим часом доби. Цей період має назву відьминої години, в який за повір'ям на сплячого впливає сам диявол. І по факту, побоювання з цього приводу геть не марні

Зазвичай, прокидаючись вночі з 2-ї до 3-ї, людина відчуває дискомфорт, їй бракне повітря і прискорюється серцебиття...

 

Магія трійки

Якщо спиратися на дослідження фольклористів і досвід багатьох народів, трійка володіє особливою магією і глибоким змістом. Згодом ставлення до цієї цифри змінилося, і вона почала асоціюватися зі Святою Трійцею.

Нерідко зустрічається число і в українському фольклорі. З його використанням можна навести чимало прикладів серед тих же прислів'їв і приказок.

Відьмина година

Чому ж тертю ночі заведено вважати відьминою годиною? Ця теорія має європейське коріння, у зв'язку з яким багато хто вірив, що саме в цей період магія діє могутніше, а потойбічні сутності знаходять найвищу силу.

Відповідно, якщо людина прокидається в цей час, значить, на неї впливає хтось не земний. І добре, якщо відразу вдасться знову зануритися в царство Морфея.

Подібне явище у декого викликає інтерес, інших же лякає.

А тепер серйозно – думка фахівців

Існує кілька теорій.

Перша заснована на принципі самого сну. Він складається з декількох фаз, зміна яких, як і зниження глибини стану, якраз припадає на цей час.

Інші стверджують, що причина прихована в активній роботі печінки і жовчного міхура, які в цей час активно очищають організм і тим самим не дають спокійно спати.

Ну, і найбільш логічна – тривожність від кошмарів. Психіка також може позбавлятися від пережитих проблем.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень