Чому 29 лютого вважали особливо небезпечним днем: народні прикмети

29 лютого православні згадують преподобного Касіяна Римлянина

У святого Касіяна просять порятунку від ігроманії, алкоголізму, наркоманії. Звертаються у молитвах про  допомогу в навчанні, оскільки святий сам багато вчився. Також йому моляться як захиснику від нещасних випадків.

День пам'яті Касіяна у високосні роки випадає на 29 лютого, а в невисокосні - на 28 лютого. Через ці стрибки в даті особистість Касіяна обросла масою прикмет і забобонів, до того ж вони поширюються не тільки на один день, а й на весь високосний рік.

Все, що в уяві наших предків пов’язано з днем Касіяна, жодним чином не співвідноситься з життям святого. У народі Касіяна прозвали заздрісним, злим, немилостивим і скупим.

За повір’ям, Касіяну підпорядковані всі вітри, які він тримає на 12 ланцюгах за 12 замками. Він може спустити вітер на землю і наслати мор на людей і худобу. Часто злих і недоброзичливих людей називали «Касіяном».

За народними прикметами цей день вважається одним із найнебезпечніших, демонічних - усе, що якимось чином пов'язано з цим днем, буде невдалим.

Що не можна робити 29 лютого

Напередодні й в цей день часто припинялися всякі роботи. Селяни вважали «око Касіяна» настільки небезпечним, що 29 лютого воліли не виходити з дому, особливо до сходу сонця. Багато селян взагалі намагалися проспати до обіду.

Не радять у цей день займатися жодною домашньою роботою - наприклад, прати, прасувати, вишивати, бо все буде не ладитися.

Небажано у цей день хрестити дитину і грати весілля.

Всі операції з грошима треба перенести на інший день, також не можна здійснювати комерційні угоди та угоди, пов'язані з купівлею і продажем нерухомості.

Якщо вас просять дати в борг — відмовте, не робіть ніяких грошових перерахувань. 

Сторонніх людей не можна в цей день пускати до себе на ніч – до хвороби.

 

Народні прикмети на 29 лютого

  • Туман або сніг в цей день – до врожаю.
  • Ліс тріщить - ще будуть морози, а якщо шумить - відлига.
  • Хмари високо на небі — весна буде сонячною

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень