Що заборонено робити у високосному 2024 році: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Високосним вважається кожен четвертий рік у календарі,який має 366 днів. У народі такі роки мають погану славу.

Високосним називають рік, у якому з'являється один «зайвий» день, а саме – 29 лютого. Сама назва походить від латинської bis sextus — «другий шостий», а причина цього - оберт Землі навколо Сонця.

Справа в тому, що за один календарний рік планета не встигає зробити повний оборот, їй для цього потрібно трохи більше - 365 днів і 6 годин.

Ще до нашої ери вчені з'ясували, що за чотири роки обертання Сонця навколо Землі накопичується зайва доба. Щоб виправити неточність календаря, було вирішено додавати до нього один зайвий день раз на 4 роки.

Щоб зрозуміти, які роки високосні, потрібно подивитися на число року. Воно має ділитися на 4 без залишку. Нинішній високосний рік 2024 теж кратний 4-м, як і попередні (2000, 2004, 2008, 2012, 2014, 2016, 2020) і наступні (2028, 2032, 2036, 2040, 2044).

Весілля у високосний рік

Найпопулярніше питання про високосний рік - чому не можна одружуватися в такий період. Забобонні пари побоюються, що шлюб в такий рік буде нещасливим, і краще відкласти церемонію на майбутнє. 

Є також забобони, що укладати шлюб у високосному році можна, але пропозицію руки та серця має робити дівчина, при цьому хлопець не може відмовитись.

Рішення про те, чи можна одружитися у високосний рік, кожна пара приймає самостійно. Статистика каже, що укладені у такі роки шлюби розпадаються не частіше за інших. Проте забобон все ще залишається популярним, і у високосні роки українці одружуються набагато рідше.

Народження у високосний рік

Народні прикмети приписують високосним рокам невдачі та біди у всіх сферах життя. Багато жінок побоюються народжувати у такий рік, боячись, що процес буде важким.

Проте дитина, що з'явилася на світ 29 лютого, вважається благословенною.

Лікарі не мають жодних підтверджень таким забобонам - високосні роки не відрізняються від інших у питанні пологів. Тому відкладати народження дитини лише через дати не варто. 

Новосілля у високосний рік

Ще одна заборона стосується того, чи можна переїжджати у високосний рік. Народні повір'я знову попереджають: змінювати місце проживання такого року небезпечно, а після переїзду мешканців постійно супроводжуватимуть проблеми.

Якщо ситуація безвихідна і міняти місце проживання потрібно терміново, то, звісно, не варто відмовлятися від своїх планів.

Якщо ж ви забобонна людина і з переїздом не поспішаєте, то краще відкласти цю справу на наступний рік.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень