Чому 27 липня не можна залишати двері відчиненими: народні прикмети

27 липня вшановується пам'ять святого Акіла - одного з 70 апостолів

Вважали, що з 27 липня поступово настає осінь. Здебільшого день видавався похмурим і дощовим - нерідко здіймався сильний вітер, починалися грози.

Була поширена прикмета,щ о саме 27 липня потрібно обов'язково задобрити Польового - духа, який живе у полі.  Тому люди залишали в покосах для нього горщик каші або пучок жита. 

Головною небезпекою того часу були блискавки, від яких люди часто гинули. З часом люди стали помічати, що в одні дерева блискавки б’ють набагато частіше, ніж в інші.

Так, згодом зрозуміли, що не варто перебувати в грозу під сосною, ялиною, дубом, березою – їхнє коріння сягає глибоко в землю і виконують роль своєрідних “антен”-провідників блискавки. А ось невисокий чагарник вважали найкращим притулком. 

Вважали, що в цей день цілющою силою володіє солома: нею лікують поперек і головні болі (прикладають до хворих місць).

Цей день сприятливий для подорожей і будь-яких доріг. Також наші предки на Стефана ходили в ліс по гриби, вважалося, що тихе полювання в цей день може бути досить вдалим.

Що не можна робити 27 липня

Не можна викидати залишки їжі зі столу (краще згодувати тварині, хліб, приміром, засушити на сухарі тощо) – до бідності. Так вважали наші предки.

Без особливої потреби краще не виходити з дому. Наші предки були впевнені в тому, що 27 липня нечиста сила обертається блискавкою і може завдати людині великої шкоди.

Не можна залишати відкритими двері. Люди вірили, що таким чином в будинок може проникнути всяка нечисть. Тому, якщо бували вдома, то обов'язково стежили за всіма вікнами і дверима.

Не рекомендується давати в борг. Саме цієї суми вам може не вистачити на якусь важливу справу.

Народні прикмети 27 липня

  • Яскраво-червоне сонце на сході ховається за хмарами – будуть дощі.
  • Суха погода – до теплої осені.
  • Чайки плавають у водоймах – буде добра погода.
  • Дощовий день – ще тиждень литиме.
  • Глухий грім – до тихого дощу, гучний – до зливи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень