Чому 11 серпня вважали страшним та містичним днем: народні прикмети

Православна церква України 11 серпня за новим стилем вшановує архідиякона Євпла

У народі день 11 серпня вважався одним з наймістичнішихв році. Нібито цього дня на болотах можна зустріти білого коня, який шукає свого загиблого вершника.

Наші предки вірили, що в ніч на 11 серпня на кладовищах розгулюють привиди, тому за вікном можна почути свист, співи, виття і інші сторонні звуки.

У цей же день, за народною прикметою, на болотах і на кладовищах загоряються блукаючі вогні: вважали, що це бродять душі небіжчиків і потопельників.

Що не можна робити 11 серпня

Наші предки вважали цей день небезпечним і не радили 11 серпня ходити на кладовище.

Не можна 11 серпня вживати спиртне, інакше покійні родичі покарають, вірили наші пращури.

У цей день не варто з'ясовувати відносини і йти на примирення. Всі знайомства теж краще перенести на інший день - вдалими їх назвати буде складно.

Не рекомендували в цей день здійснювати великі покупки. Можна залишитися без фінансової підтримки весь рік.

Не можна 11 серпня спати з відкритими вікнами і дверима. Також під забороною перебування на вулиці до світанку. Вважали, що в цей час по вулицях бродить нечиста сила, яка може притягнути у ваше життя проблеми.

Категорично заборонено в цей день зрубувати калину, обрізати гілки на ній і обривати листя. Також не можна зривати з неї ягоди, якщо не впевнені, що частина з них не згниє. Беріть стільки врожаю, скільки можете з'їсти і приготувати.

Невдалий день для фінансових справ, великих покупок, планування сімейного бюджету. Такі дії накликають проблеми з грошима. Однак скупитися і відмовляти у фінансовій допомозі в цей день теж не варто.

Народні прикмети на 11 серпня

  • Дощ під час сходу сонця – негода триватиме протягом декількох днів.
  • Вранці туман стелиться над поверхнею водойм – буде декілька погожих днів.
  • Якщо день сонячний і ясний, то вересень буде сухим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень