Чоловіків, які мають громадянство інших країн - більше не випускають з України 

Україна скасувала виняток, який діяв до 1 червня 

З 1 червня Україна скасувала виняток, що дозволяв українським чоловікам, які мають громадянство інших країн, виїжджати за кордон в Умовах воєнного стану.

Як повідомляє Посольство США в Україні, після цієї зміни чоловіки віком від 18 до 60 років з подвійним громадянством, у тому числі ті, які проживають у США, більше не зможуть виїхати з країни, - пише Українська Правда.

Українське законодавство не визнає подвійного громадянства. Тому американсько-українські особи з подвійним громадянством, перебуваючи в Україні, розглядаються виключно як громадяни України, і на них поширюються права та обов'язки громадян України. Тобто в умовах воєнного стану в Україні чоловікам у віці від 18 до 60 років заборонено виїжджати з країни. 

Раніше така категорія громадян могли безперешкодно виїжджати з України. Головною умовою було - зняття з реєстрації місця проживання в Україні та реєстрація місце проживання в США. З 1 червня цей виняток було скасовано.

Якщо ви перебуваєте в Україні і не можете покинути країну, укривайтеся на місці і підкоряйтеся всім місцевим розпорядженням. 

 
Якщо ви наразі не перебуваєте в Україні, ми наполегливо рекомендуємо громадянам США чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які також мають українське громадянство або претендують на отримання українського громадянства і не бажають залишатися в Україні на невизначений термін, утриматися від будь-яких поїздок до України.

 

Існує надзвичайно високий ризик, що вам не дозволять виїхати, навіть маючи паспорт США, - йдеться в повідомлені посольства. 

Джерело: Українська Правада

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень