Чоловік на Рівненщині «заплатив» дітям, щоб виїхати закордон

На сьогодні в області уже п’ять боржників сплатили штрафи за борги з аліментів

Головне управління юстиції у Рівненській області оприлюднило актуальну статистику щодо виплати заборгованості з сплати аліментів після набуття чинності пакету законів #ЧужихДітейНеБуває. Зокрема, на Рівненщині п’ятеро боржників вже сплатили штрафи за борги з аліментів.

Троє з них сплатили штраф у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років. Ще двоє - 50% за заборгованість понад 3 роки. Це мешканці Рокитнівського, Демидівського та Зарічненського районів.

Цікавий випадок розповідає начальник Рокитнівського районного відділу ДВС Оксана Кібукевич. За її словами, боржник, який сплатив і борг з аліментів, і 50% штрафу за нього сам прийшов до відділу, адже хотів виїхати за кордон.

 Чоловік заборгував своїм чотирьом дітям 26 тисяч гривень аліментів. Їх не сплачував з 2009 року. Після набуття чинності першого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває від 6 лютого 2018 року державні виконавців винесли щодо боржника постанови про встановлення тимчасового обмеження його у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, користування зброєю та у праві полювання.

Тож коли боржник вирішив поїхати за кордон на заробітки, був змушений заплатити 26 тисяч боргу з аліментів та 13 тисяч гривень штрафу, - каже Оксана Кубікевич.

Інші двоє мешканців Рокитнівського району, серед яких одна жінка, сплатили 20% штрафу на заборгованість по аліментах.

З травня минулого року горе-мати заборгувала своїй дитині 13 тисяч гривень. Щодо неї також були винесені постанови про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними  засобами, користування зброєю та у праві полювання. Щодо неї винесли постанову про накладення штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах. А це 2600 гривень. Нещодавно до відділу завітав опікун дитини та написав заяву про те, що мати-боржниця сплатила і борг з аліментів, і  штраф.

47 тисяч гривень боргу з виплати аліментів та 9 тисяч гривень штрафу за нього сплатив й інший боржник з Рокитнівщини. Про це у своїй заяві повідомила стягувачка. В обох випадках виконавчі документи щодо стягнення аліментів були повернуті без подальшого виконання за заявами стягувачів.

На Рівненщині станом на кінець вересня державні виконавці винесли 1133 постанови про накладення штрафу за заборгованість із несплати аліментів. Такі дані наводить Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області. Загалом боржники сплатили 27168 гривень штрафів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень