Позбавлятимуть права виїзду за корднон, автомобіля та полювання, або Чим загрожує рівнянам несплата аліментів

Рівненське управління юстиції попереджає

Нещодавно Верховна Рада підтримала законопроект, у якому внесли зміни до засобів впливу на неплатників аліментів. За нововведеннями до неплатників аліментів, які заборгували виплати більш ніж за 6 місяців, будуть застосовувати нові методи виконання рішень. А саме:

1. Боржник позбавляється права виїзду за кордон до повної ліквідації заборгованості.

2. Боржник тимчасово позбавляється права керувати автомобілем.

3. Боржник позбавляється права використовувати зброю, а також полювати. Така заборона також діятиме доти, доки заборгованість зі сплати аліментів не буде погашена у повному обсязі.

4. Запроваджується новий вид адміністративного стягнення - 2 місяці соціальних робіт для боржника. Він виконуватиме їх у вільний від навчання чи роботи час. А оплата за них піде на погашення боргу дитині.

5. Боржник не матиме права не надавати згоду на виїзд дитини за кордон. Той з батьків, хто проживає з неповнолітньою дитиною, зможе виїхати з нею за кордон на відпочинок чи лікування без дозволу недобросовісного батька.

6. Також при подачі заяв щодо аліментів до суду не потрібно сплачувати ніяких зборів.

Про це повідомляє Рівненське управління юстиції  

Нагадаємо, що лише за два місяці соціальної акції (серпень-вересень) на Рівненщині з боржників аліментів стягнули більше 13 мільйонів гривень виплат. Зазначимо, що станом на сьогодні в Управлінні державної виконавчої служби ГТУЮ в Рівненській області перебуває майже 17 тисяч документів про стягнення аліментів з боржників. З них майже 3 тисячі такі, які заборгували аліменти більш ніж за три місяці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень