Чоловік відмовився від служби у ЗСУ, бо має «карту поляка»: несподіваний фінал

Документи, що засвідчували його проживання у Польщі, не допомогли

Цікавий прецедент було зафіксовано у столиці.

Чоловік є уродженцем окупованого Луганська. Він 12 вересня 2022 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. 5 січня 2023 року він отримав «бойову повістку».

Проте чоловік прибув до військкомату та категорично відмовився від служби в армії – бо має «карту поляка».

Чоловік додав, що від 2015 року постійно проживає у Польщі. Він підтвердив, що у вересні пройшов ВЛК. У грудні 2022 року чоловік звернувся до військкомату з інформацією про зміну «своїх облікових даних з метою отримання дозволу на виїзд на постійне проживання в Республіку Польща». 

Його звинуватили в ухиленні від мобілізації. 

 

Пояснення працівників ТЦК і СП 

Працівник військкомату повідомив, що підозрюваний до них звернуся у вересні 2022 року. Оскільки він останні 5 років не проходив ВЛК - його відправили на комісію. Чоловіка визнали придатним до служби в армії, а тому військкомат поставив його на облік. 

У ТЦК також підтвердили, що підозрюваний звертався щодо виїзду за кордон та показував документи, які свідчили про те, що він мешкає у Польщі, проте це не є підставою для уникнення мобілізації. 

Вирок суду

Святошинський районний суд міста Києва визнав жителя Луганська винним за ст. 336 КК України. Його засудили до 3 років позбавлення волі. 

Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді. 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень