Чим замінити сіль у стравах: 10 варіантів, які знайдуться у кожній хаті

Деякі — навіть корисніші за звичайну сіль

Через зупинку підприємства «Артемсіль» цей стратегічно важливий продукт може стати дефіцитом не лише в Україні, а й у Європі. На сьогодні сіль можна знайти далеко не у всіх магазинах, та й ціни на неї, м’яко кажучи, кусаються…

А ми розкажемо вам, чим її можна замінити

Це продукти, які є на кожній кухні і які не тільки замінять сіль, а й зроблять страви ще смачнішими!

  1. Лимонний сік. Він не лише покращить смак страви, а й завдяки вітаміну С зробить її кориснішою. Сік лимона замінить сіль не лише у салатах, а й під час приготування м'ясних страв.
  2. Соєвий соус. У його складі є спеції та сіль, тож цей продукт цілком замінить вам сіль. Та пам’ятайте, що бажано споживати соус без додавання консервантів і не більше 2 ст.л. на день! Цей замінник солі чудово підійде для перших, м'ясних страв і салатів.
  3. Вживання часнику знижує потребу організму в солі, крім того, це дуже корисний для здоров'я продукт. Для приготування страв можна використовувати як свіжий часник, так і у вигляді порошку.
  4. У складі морських  водоростей багато морської солі. Крім того, вона містить вітаміни і такий цінний мікроелемент як йод. Щоб використовувати морські водорості в їжу, їх можна висушити, подрібнити у кавомолці, а потім посипати цим порошком страви. У свіжому вигляді морська капуста також добре «підсолить» страву.
  5. Набори сушених овочів, що зазвичай продаються у магазинах, теж уже мають у складі сіль. Такі овочі зберігають свої поживні речовини в сухому вигляді, мають прекрасний аромат і смак, їх можна використовувати для приготування будь-яких страв.
  6. Сіль можуть замінити і низка спецій. Наприклад, перець, кріп, петрушка, базилік, орегано, естрагон, розмарин, куркума, майоран, кмин, коріандр, карі, паприка тощо.
  7. Певною мірою замінити сіль може і звичайний столовий оцет, головне під час споживання — не переборщити з кислотою. Та краще взяти м'якіші варіанти оцту — яблучний, бальзамічний чи виноградний.
  8. Хрін та імбир замінять в їжі не лише сіль, а й спеції. І, крім того, зміцнять імунітет.
  9. Щоб підсолити страву, достатньо додати солоний огірок чи маринований помідор. Солоні або мариновані продукти можна з'їсти, а маринад, що залишився, використати у супі чи другій страві.
  10. Солити страви можна й спеціями для супів, у крайньому разі можна використовувати бульйонні кубики, в яких міститься дуже багато солі, а ще – глутамат натрію.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень