

Дехто думає, що це одне і те ж
Оселедець – це звична риба для українців. Вона недорога, смачна і корисна. Втім, звичайний оселедець часто плутають із матіасом.
Матіас зазвичай виготовляють з норвезького оселедця, який вважається одним із найсмачніших у світі. Приготовлений Матіас – традиційна і дуже популярна страва у багатьох країнах Європи, зокрема в Нідерландах, Бельгії, Данії та Франції.
Сама назва «Матіас» походить від нідерландського слова «maagde», що перекладається як «діва».
Це пов'язано з тим, що оселедець Матіас є молодою рибою, яка ще не досягла зрілості. Завдяки цьому він має відносно високий вміст жиру – більш ніж 16%, а ікра та молоки у них ще не сформовані. М'ясо такої риби ніжне й м'яке, чудово піддається маринуванню.
Матіас виловлюється у певний період року – від кінця травня до середини липня.
Головна різниця полягає в тому, що Матіас маринується в особливий спосіб. Спеціальний розсіл, у який додається багато всіляких спецій, зате мало солі, гарантує збереження ніжного смаку риби.
Розсіл має бути слабким, щоб м'ясо оселедця залишилося ніжним і соковитим. Така рибка буквально тане в роті, а низький вміст солі, що додається під час приготування, надає продукту особливо ніжного смаку.
А ось маринад для оселедця може містити як оцет, так і олію або гірчицю.
Крім того, під час приготування з Матіаса видаляються усі кісточки, що робить цю рибу бажаною на столі.
Оселедець Матіас – цінне джерело білка, вітамінів і мінералів. М'ясо риби містить багато омеги-3 жирних кислот, що позитивно впливають на здоров'я серця, мозку та інших органів, та вітаміну D, який необхідний для зміцнення імунітету.
Джерело: tsn
Радіо Трек: НОВИНИ
5 яскравих ознак того, що жінка вже не любить чоловіка, з яким живе
10 звичок із СРСР, від яких потрібно відмовитися сьогодні
Якщо у вас досі висять магніти на холодильнику, заберіть їх. Назвали причину, чому так робити не варто
Кохання на фазенді: як зараз виглядає героїня серіалу «Рабиня Ізаура» (ФОТО)
Професійне зростання – Левам, нові знайомства – Терезам: гороскоп на 27 квітня
Смачніше, ніж зі шпротами: бюджетні бутерброди за 10 хвилин (ФОТО)
Чим замінити вершковий сир маскарпоне: 2 прості варіанти не зіпсують страву
Як приготувати ідеальне тісто для піци: вийде прямо як у піцерії
Нас навчили неправильно чистити яйця: геніальний лайфхак, аби шкаралупа сама відходила від білка
Мої млинці завжди без грудочок і порваних країв: 2 рецепти млинців на 1 яйце
У Рівному поблизу мікрорайону Південного, знайшли автомобільний номер ВК 4722 ІО Власник може звертатися за номером: +380972381545
Знайдено посвідчення УБД видане Волошину Олегу Леонідовичу, забрати можна в КЕЧ м. Рівне. Контактний номер: +380972315064
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774