

Не грубе і пухке
Піца – стала улюбленою стравою багатьох людей. Напевно, зараз її найбільше полюбляють діти. Основа будь-якої піци – це її тісто, і саме воно визначає, чи буде ваша піца легкою, повітряною та з хрумкою скоринкою.
Пропонуємо вам рецепт тіста, яке стане ідеальною основою для ваших кулінарних експериментів.
Щоб тісто мало правильну текстуру, важливо дати білку (глютену) час для набухання. Для цього змішайте обидва види борошна з водою та залиште на одну годину.
Свіжі дріжджі розчиніть у невеликій кількості води, потім додайте їх у тісто. На цьому етапі формується основа для подальшого бродіння та створення тієї самої хрумкої скоринки.
Сіль додайте після дріжджів та ретельно перемішайте. Вона допомагає збалансувати смак і покращує текстуру тіста.
Тепер починається найцікавіше – місіння.
Використовуйте метод вибивання: піднімайте тісто і різко кидайте на стіл. Це сприяє насиченню його киснем і створює потрібну структуру.
Замішуйте тісто не менше 10 хв, поки воно не стане еластичним.
Перекладіть тісто до посудини, змащеної олією, та залиште підходити. Важливий момент – обминати тісто кожні 30 хв тричі. Потім залиште його в холодильнику на 12 годин. Такий процес ферментації надає піці вираженого, насиченого смаку та робить її легкою для травлення.
Після ферментації поділіть тісто на порційні шматочки та залиште їх підходити за кімнатної температури ще 30 хв.
Тісто розкачуйте чи розтягуйте руками в бажану форму. Далі додайте начинку – томатний соус, сир, улюблені овочі чи м’ясні делікатеси. Тут можна експериментувати.
Випікайте піцу в заздалегідь розігрітій до 250°C духовці. Оптимальний час випікання – 7–8 хв. Головне – слідкувати за скоринкою, щоб вона стала золотавою, а сир – розплавленим.
Джерело: tsn.ua
Радіо Трек: НОВИНИ
Переведення годинників змінили: з’явилося уточнення про літній час 2025
Що робити зі знайденим на городі курячим яйцем: народні прикмети
Рахунок пішов на тисячі: німці масово не пускають до себе українців
Українська вчителька отримала «розрив свідомості» від зарплатні у Німеччині
В ці дати народжуються діти-вчителі
Ціла гора котлет із 300 г фаршу: потрібно додати один продукт
Напій, що спалює жир уві сні: що пити перед сном для легкого ранку
Віденська паска – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі: як її готувати
З чим найкраще їсти авокадо, щоб було дуже смачно: 5 варіантів
Гречка любить одну спецію: як зварити крупу, яка стане шедевром
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415