

На кефірі
Млинці – це завжди гарна ідея. Чи то на сніданок, чи просто до чаю – вони завжди смакують. Але буває так, що тісто виходить грудками, млинці рвуться або прилипають до сковорідки.
Знайоме?
У нас є два перевірені рецепти – для тих, хто любить тонкі мереживні млинці, і для тих, хто обожнює пишні та ніжні. В обох випадках все виходить без зайвого клопоту.
Спочатку змішуємо яйця, цукор і сіль, гарно збиваємо віничком. Додаємо теплий кефір, перемішуємо. Потім частинами всипаємо борошно і добре розмішуємо, щоб не було грудочок.
Окремо в кип’яток додаємо соду, перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо в тісто, постійно помішуючи. Наприкінці додаємо олію. Тісто виходить рідке, але так і треба.
Розігріваємо сковорідку, змащуємо олією перед першим млинцем. Виливаємо тісто і швидко розподіляємо його по всій поверхні. Смажимо по 1-2 хвилини з кожного боку. Виходять ніжні, тоненькі млинці, які не рвуться і легко загортаються в рулетики.
У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю. Вливаємо кефір, перемішуємо. Просіюємо борошно та поступово додаємо його до суміші, ретельно розмішуючи, щоб не залишилося грудочок.
Соду додаємо в самому кінці і ще раз перемішуємо. Тісто виходить густіше, ніж для тонких млинців, але не таке щільне, як для оладок.
Розігріваємо сковорідку, змащуємо олією перед першим млинцем. Виливаємо тісто, воно саме рівномірно розтікається. Смажимо на середньому вогні, поки на поверхні не зʼявляються бульбашки, необхідно, щоб млинці добре пропеклися і стали м’якими.
В результаті виходять ніжні, пишні млинці, які ідеально поєднуються з варенням, медом або сметаною.
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ
Переведення годинників змінили: з’явилося уточнення про літній час 2025
Українська вчителька отримала «розрив свідомості» від зарплатні у Німеччині
Рахунок пішов на тисячі: німці масово не пускають до себе українців
Що робити зі знайденим на городі курячим яйцем: народні прикмети
Салат «Чоловічий каприз». Інгредієнти прості, але вгадати їх гості не можуть
Напій, що спалює жир уві сні: що пити перед сном для легкого ранку
Віденська паска – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі: як її готувати
З чим найкраще їсти авокадо, щоб було дуже смачно: 5 варіантів
Гречка любить одну спецію: як зварити крупу, яка стане шедевром
З’їдять відразу: Ось який салат треба готувати з буряка і їсти щодня (ФОТО)
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415