Чим підживити буряк і моркву, щоб виросли великими та солодкими? Результат вас здивує

Секрети городників

Городні коренеплоди часом можуть розчаровувати неприємним гіркуватим присмаком. Це вказує на помилки при вирощуванні моркви, буряка та інших подібних культур. Втім, знаючи кілька лайфхаків, їх можна виправити.

Відмовтесь від гною

При вирощуванні коренеплодів варто уникати органічних добрив, зокрема гною. Він містить велику кількість азот, що може погано вплинути на смак моркви чи буряка. Також надмір азоту може деформувати плоди та змінювати їх колір.

Правильно обирайте ділянку під грядку

Коренеплоди полюбляють ґрунт із нейтральною реакцією та велику кількість сонця. Тому кислу землю потрібно нейтралізувати вапном і неодмінно віддати під такі культури незатінену частину городу.

В ідеалі ґрунт має бути не виснаженим, тому, якщо грядка перед посадкою відпочине 3-4 роки, це буде найкращим вибором.

Також можна віддати під коренеплоди місце, де торік вирощувались ранні культури. Тоді заздалегідь можна буде внести у землю всі необхідні речовини й навесні висадити потрібні коренеплоди.

Чим підживлювати

Найкращий вибір для цих культур – це нітроамофоска. Також підійдуть добрива з вмістом калію, фосфору та інших необхідних мікроелементів. Речовини потрібно вносити в період, коли плід наростає і набирає форму та вагу, зазвичай це липень-серпень.

Щоби приготувати розчин правильної концентрації, візьміть 30-40 грамів нітроамофоски на 10 літрів води. Підливайте ним рослини під корінь.

 

Як збирати урожай

Важливо не дати коренеплодам занадто довго залишатись у землі. В такому разі овочі перезріють, а їхній смак сильно зіпсується. Тому стежте за станом рослин і вчасно збирайте урожай. В такому разі вони ще й зберігатимуться краще.

Посадіть цей кущ на городі: надоїдливих мишей більше не буде!

 

Як назавжди позбутися мурах: дієві поради для дачників

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень