Чим обробити плодові дерева на зиму: максимальна користь від простих речей

Важливо вчасно вбити усіх шкідників і підготувати дерева до тривалого відпочинку

Восени плодові дерева потребують особливого догляду.

Аби наступного року збирати хороший урожай, у цей період потрібно правильно підготувати їх до зими й тривалого відновлення сил.

Якщо залишити посадки без уваги, вони стануть жертвами шкідників, які впродовж зими і на початку весни можуть наробити чимало лиха.

Отож, чим обробляти яблуні, груші, сливи, вишні, персики, абрикоси та інші плодові дерева

Залізний купорос

Розчин на основі залізного купоросу можна використовувати для яблунь, слив, персиків і вишень. Це ідеальний варіант, адже такий розчин не лише відлякує різних шкідників, а й вважається хорошою підгодівлею.

???? Приготування: у 10 л води додають 600-700 г залізного купоросу і ретельно перемішують. Обробку проводять у сухий безвітряний день, наносячи розчин на крону та стовбур плодових дерев.

Сечовина

Ще один досить ефективний спосіб – обробка сечовиною. Братися за справу потрібно, коли на деревах уже практично немає листя.

???? Приготування: на 10 л води додаємо 500 г сечовини і добре все перемішуємо. Обробку проводимо у будь-який більш-менш теплий погожий день.

Мідний купорос

Щоб провести таку обробку, треба вибрати день, коли температура тримається вище 5 градусів тепла.

???? Приготування: є два види розчину – лікувальний та профілактичний. У першому випадку це буде 3% розчин (300 г на 10 л води), у другому – 0,5-1% розчин (50-100 г на 10 л води).

При цьому, якщо потрібно обробити молоді дерева (до 5-6 років), то знадобиться близько 2 л розчину мідного купоросу, а от на більш дорослі дерева потрібно вже близько 10 л.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень