Чим корисна молода картопля, як приготувати та які є протипоказання?

Виявляється, що не всім можна смакувати цей продукт

Сезон молодої картоплі у розпалі, який триває від квітня до липня. Багато смачних страв та гарнірів готують з картоплі у будні та свята.

— Молода картопля містить багато вітамінів групи В, А, С, К. Також білки, вуглеводи, антиоксиданти, залізо, маній, фосфор, кальцій, практично не містить жирів. У молодої картоплі менше крохмалю, тому вона корисніша за стару картоплю, - пише 24 канал

У молодій картоплі міститься мало калорій, тому може використовуватись в дієтичному харчуванні та для тих, хто дотримується здорового харчування.

Не рекомендують вживати картоплю при алергії на продукт, вагітним, жінкам, які годують, маленьким дітям, хворим на діабет, а також при діареї, при жовчнокам'яній і нирковокам'яній хворобах.

Обирати картоплю треба уважно дивитися на колір. Бульба має бути твердою, сухою, без слідів та пошкоджень. У молодої картоплі шкірка тонка, напівпрозора й не має лущитися.

 Молода картопля може містити нітрати. При натисканні нігтем на бульбу волога не повинна сочитися. Якщо виділяється – у картоплі багато нітратів.

  • Багато картоплі не варто купувати, бо погано зберігається. Загорніть картоплю у пергамент та покладіть у холодильник. Зберігайте не більше трьох діб.
  • Для збереження корисних вітамінів рекомендують обирати бульбу середнього розміру, бо поживних речовин у великій картоплі менше.
  • Перед приготуванням замочіть картоплю у мисці з холодно водою на 30-35 хвилин. Найкраще почистити картоплю від шкірки.
  • Викидайте картоплю із зеленими плямами, яка містить отруйну речовину. Проростання і позеленіння, свідчить про збільшення в бульбі шкідливої отруйної речовини.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень