Чим 25 листопада можна накликати проблеми із грошима: народні прикмети

25 листопада вшановують пам'ять святого Климента

У народі свято отримало назву - Клим Холодний. Зазвичай, до цього дня випадало багато снігу, жінки навіть сідали прясти біля вікна, вважаючи, що так світліше.

Будь-яку важливу справу 25 листопада починали натщесерце. Тоді, вважали, вона обов'язково буде успішна.

Матері в день Климента в церквах молилися святому і просили міцного здоров'я для дітей, щоб уберегти їх від зимових лютих морозів.

У давні часи вважали, що тварини 25 листопада стають більш агресивними, ніж зазвичай. Люди, які жили близько до лісу, намагалися сьогодні не виходити з дому, щоб не зустріти вовків.

Обов'язково потрібно сьогодні прибрати в будинку. Такий ритуал допоможе залучити успіх і удачу.

Що не можна робити 25 листопада

Триває Різдвяний піст, тому не можна вживати продукти тваринного походження та алкоголь. Також не можна веселитися і розважатися.

На Климента не одружуються: по-перше, триває Різдвяний піст, а отже вінчання у церкві заборонено, по-друге, день для наречених несприятливий.

На Климента не позичають гроші. Інакше в житті почнуться серйозні фінансові проблеми. Також, вважали пращури, сьогодні не можна розраховуватись за покупки парною кількістю купюр або монет. Щоб не притягнути бідність, до суми додавали хоча б 1 копійку.

25 листопада не можна скаржитися на холоди. Навпаки, тих, хто не боїться морозу, бадьорих і веселих, зима нагороджує міцним здоров'ям. А ось хто вийде на вулицю без шапки, «мороз покарає», - говорили наші пращури. 

 

Народні прикмети на 25 листопада

  • Пішов сніг, значить літо наступного року буде дощовим.
  • Сніг весь день йде - до пізньої і холодної весни.
  • Ранковий туман сьогодні віщує потепління.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень