Чи вдасться Рівненщині зберегти роботу збиткових медичних закладів наступного року

Адже у 2022 році їхню діяльність додатково фінансувала НСЗУ

Рівненщина збереже усі медзаклади й в наступному році, попри недостатню кількість медпослуг, які вони надають, і відповідно недоотримують фінансування з НСЗУ.

Ми уже повідомляли, що національна служба здоров’я буквально рятує роботу 9 медустанов області, скеровуючи додаткове фінансування. Втім, з нового року – й проблемні лікарні підуть у вільне плавання, каже начальник департаменту охорони здоров’я Олег Вівсяник. 

Більшість закладів провели реорганізацію відділень, а у грудні завершать виплату заборгованих зарплат. Тож власники медзакладів (територіальні громади, обласна рада та ін.) зараз докладають зусиль, аби розробити стратегію розвитку і зробити установи самодостатніми. 

Ті установи, які за результатами аналізу своєї діяльності не зможуть отримувати достатньо коштів від НСЗУ на свою діяльність, їм пропонують проводити реорганізацію, або об’єднуватися з іншими лікувальними установами для укрупнення й таким чином зберігати профіль діяльності та робочі місця лікарів. Або надавати нові послуги й відповідно залучати нові пакети послуг від НСЗУ, чи зрештою змінити профіль діяльності. 

Парадоксально виглядає збитковість Рівненського діагностичного центру, де завжди багато пацієнтів. 

Олег Вівсяник зауважує, що діагностичний центр не має пріоритетного напрямку,  в місяць надає поліклінічних послуг на 10 мільйонів гривень, а отримує від НСЗУ тільки близько 2 мільйонів. 

Область звернулася до НСЗУ з проханням провести перерахунок за липень, серпень й вересень 2022 року, і у разі якщо національна служба проведе його – діагностичний центр теж стане фінансово спроможним закладом.

До слова, Острозький психіатричний центр теж покращив прогнози фінансової діяльності, адже тепер має угоди щодо фінансування примусового лікування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень