«Хочуть знищити унікальну мозаїку в інституті м. Рівне»: чи це правда

Зараз частину мозаїки зняли

У Рівненському інституті післядипломної педагогічної освіти (РОІППО) хочуть знищити унікальні вітражі. На це у соцмережі Фейсбук поскаржилася рівнянка Валентина Захарова, яка зареєстрована під ніком Дежа Брют.

Алярм! Бачите ці мозаїки? Що в них є такого крамольного, що нинішнє керівництво Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти люто прагне їх знищити?

 

І це не жарт, бо вітражі, які були в цьому приміщенні, вже знищені. За що?! Що в них не так?

 

Алла Черній, поясніть, будь ласка!

Як можна бути такими дволикими: влаштовувати художні виставки і водночас нищити твори мистецтва?

Але директор РОІППО Алла Черній запевнила Радіо Трек, що хвилювання з приводу мозаїки - безпідставне:

Ці заяви у Фейсбуці - з серії «очевидне-неймовірне». Бо навіть у думках у нас такого, щоб нищити чи знімати назавжди вітражі - нема.

 

Навпаки - ми їх бережемо, щороку знімаємо і миємо. На вітражах - тема Острога, книгодрукування. Ми пишаємося ними, показуємо їх нашим гостям. 

Зараз, за словами директора інституту, вітражі зняті у їдальні. Адже там їх ніхто не бачить. Бо їдальня зараз не використовується за прямим призначенням. В одній її частині живуть внутрішньо переміщені особи, в іншій - проводять майстер-класи для дітей. 

Зняли ці вітражі тоді, коли почали ремонт даху. І шукаємо їм краще місце в аудиторіях інституту. Думаємо, де використати їх як перегородку.

 

А в коридорах над сходами вітражі є. Ніхто їх не знімав. Запрошую до нас на екскурсію, щоб у цьому переконатися, - сказала Алла Черній.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень