Чи скасують в Україні ЄСВ із впровадженням накопичуваних пенсій  

Єдиний соціальний внесок за своїх працівників до Пенсійного фонду перераховують роботодавці та ФОПи

Пенсійна реформа в Україні не передбачає скасування єдиного соціального внеску (ЄСВ). Це внесок, який до Пенсійного Фонду сплачують роботодавці за своїх найманих працівників. Платять його й ФОПи за себе чи своїх працівників.

Відрахування ЄСВ не змінюється тому, що ми законопроєктом не плануємо скасовувати солідарну систему.

 

Усі пенсіонери наразі отримують кошти з Пенсійного фонду. Відрахування залишаться, - повідомила член Комітету ВР з питань бюджету Леся Забуранна.

За її словами, пенсійна реформа передбачає впровадження додаткових внесків, які будуть скеровувати до системи накопичення. У перспективі це дасть можливість отримати більші пенсії. Також це дозволить розв'язати проблему дефіциту бюджету ПФУ.

Забуранна зазначає, що з початком повномасштабного вторгнення усі податки які платить бізнес та ФОПи знизилися, а дефіцит Пенсійного Фонду тільки зростає. Нестачі перекривають дотаціями з державного бюджету.

У довгостроковій перспективі, звичайно, ми маємо продумати додаткові механізми диверсифікації того, щоб люди вчасно та в повному обсязі отримували свої заслужені пенсійні виплати, – додала Забуранна.

Джерело: Хвиля

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень