Чи прослуховують окупанти мобільні телефони українців і яких тем краще уникати (ФОТО)

Голова Держспецзв’язку все пояснив

Наразі триває війна не лише на фронті, а й в інформаційному середовищі. Оскільки ми часто чуємо записи розмов окупантів, то можна припустити, що й вони можуть прослуховувати наші телефонні розмови. Чи дійсно це так, роз’яснили у Держспецзв’язку.

І там наголошують, що доступу до українських мереж росіяни не мають, втім, обережність зайвою не буде.

Треба уникати будь-яких тем про переміщення військових і прильоти

Про те, яких тем краще уникати, розповів голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь. Він каже, що є дуже малі шанси, що саме вашу розмову підслухають, та все ж краще не ризикувати.

– Якщо ми говоримо про те, чи прослуховують нас росіяни так, як прослуховуємо їх ми, то точно ні. Вони не мають доступу до мереж наших операторів, усе передається у зашифрованому вигляді. Натомість прослуховувати розмови українців можуть легальні спецслужби, якщо виконують певні завдання, – сказав Щиголь.

У багатьох родинах є чоловіки, які зараз у ЗСУ чи на передовій. В жодному разі не можна, спілкуючись з ними, розпитувати їхнє місцезнаходження.

Також не можна розповідати інформацію про місце розташування прильотів ракет чи систем ППО. Це наражає на небезпеку і вас, і військовослужбовців.

Тим, хто живе на окупованих територіях, та й взагалі, краще уникати воєнних та політичних тем як телефоном, так і в месенджерах. Там ризик бути прослуханим окупантами, дуже високий.

Обирайте для спілкування надійні месенджери

Наразі вважаються надійними ті, які мають подвійне шифрування. Також Юрій Шмигаль порадив користуватися додатком Signal та Briar. З їх допомогою можна перевірити, чи має хтось доступ до ваших даних.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень