

Одна помилка псує смак страви
Одне з найбільш спірних питань — чи потрібно промивати пасту після варіння. Шеф-кухар Лоренцо Боні дав чітку відповідь:
- Я ніколи не рекомендую промивати пасту.
Звичка промивати пасту, ймовірно, пішла з тих часів, коли на ринку було багато низькоякісної продукції. Макарони тоді робили з суміші м'якої і твердої пшениці, і вони були дуже крохмалистими. Вони легко злипалися, пояснює Боні.
Тож промивання допомагало зупинити процес варіння і запобігти злипанню.
Проте сучасні макарони високої якості, виготовлені зі 100% твердої пшениці дурум, таких проблем не мають - і їх не слід промивати.
За словами експерта, є дві ключові причини, через які пасту не можна промивати. Обидві пов'язані з крохмалем, який виділяється в процесі варіння.
Крохмаль надає пасті смаку і золотистого кольору. Промиваючи пасту, ви буквально змиваєте її смак у раковину.
- Коли я проводжу кулінарні майстер-класи, я пропоную думати про пасту так само, як про куряче філе, яке ви обсмажуєте для салату.
Ви ж не будете промивати його під водою після смаження?
Це змиє весь смак, який ви з такою працею створювали, - пояснює шеф-кухар.
Крохмаль допомагає соусу краще обволікати пасту. Промиваючи макарони, ви прибираєте цей природний шар, і соус просто не зможе до них «прилипнути». Замість цього Боні рекомендує злити воду і відразу ж додати пасту в соус.
Для ще більш гладкої текстури можна додати в соус половину склянки води, що залишилася після варіння пасти.
Щоб приготувати найсмачнішу пасту, шеф-кухар рекомендує варити пасту на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці, і злити воду, не промиваючи макарони.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ
Які банани в магазині треба обходити стороною: це знає не кожен
Мороз та сніг? Синоптик назвала регіони, куди повернеться холод
Пенсіонерам роздають новий вид посвідчень: як отримати і що робити зі старим
Просто киньте це при посадці в лунку: зберете по три відра картоплі з куща
Ніяка не Каменських: від якого прізвища відмовилася співачка багато років тому
Цей вид «обходить» навіть курку та індичку: яке м'ясо найкорисніше в світі?
Що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими
Салат «Чоловічий каприз». Інгредієнти прості, але вгадати їх гості не можуть
Навіщо досвідчені кулінари залишають металеву ложку в борошні: хитрість, перевірена роками
Дешевий хек можна приготувати смачніше, ніж лосось: трюк перетворить просту рибу у делікатес (ФОТО)
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415