Що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими
Така є у кожної господині

Із приходом весни часто виникає ситуація, коли на полицях у підвалі чи в коморі залишається чимало старої консервації, яку за зиму не встигли з’їсти.
То що робити зі старою консервацією? Одразу викидати у смітник і звільняти полиці?
Або ж консервовані огірки, помідори чи перець ще можна вживати?
Насправді все залежить від того, в якому стані ваші соління, адже консервація може зберігатися доволі довго. Тому не поспішайте викидати все у смітник. Спочатку оцініть, в якому стані банки з овочами чи фруктами.
Термін придатності домашніх овочевих солінь становить 1-2 роки, але якщо їх правильно зберігали, тобто у темному приміщенні при температурі від 2 до 10 градусів.
Варення та фруктові джеми можна їсти впродовж 2-3 років за умови, що в них є достатньо цукру.
Натомість консервовані м’ясо, рибу та гриби після року зберігання потрібно викинути, адже ці продукти швидше псуються. А протермінована консервація дуже небезпечна для здоров’я.
Якщо банки герметично закриті, на вигляд і на запах вони нормальні, то є велика ймовірність, що вживати такі соління можна, адже вони не зіпсувались. Але якщо кришка банки здута, є певні пошкодження, дивний запах, колір консервованих помідорів чи огірків змінився, з’явилася пліснява, то такі зимові запаси варто негайно викинути. Якщо соління сумнівної якості, то краще їх позбутися.
Джерело: pmg.ua
Радіо Трек: НОВИНИ