Чи подорожчають на Рівненщині яйця, та чи вистачить краянам овочів, щоб перезимувати

Частина врожаю ще чекає на сприятливу погоду

На Рівненщині уже почали збирати врожай. Наразі молотять озимий ячмінь, а вже за два тижні збиратимуть ріпак. Прогнози щодо врожаю зернових доволі оптимістичні.

У Рівненській обласній військовій адміністрації кажуть. Що наразі завершується підготовка для зберігання зерна складських приміщень. Загальна потужність складів в області  - 1410 тисяч тонн. Це повністю забезпечує потребу в зберіганні зерна ранніх зернових культур.

На Рівненщині є близько 3,3 тисячі комбайнів, тож жнива в області проведуть в оптимальні терміни.

Найбільший вплив на врожайність – має погода, а вже потім решта чинників, серед яких й віна, впевнений голова асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич. Зернові вчасно сформувалися, тож нинішня посушлива погода їм не загрожує.

А от соя, кукурудза й традиційні овочі все ж чекають дощу. В Україні чи не вперше за останні роки рентабельно займатися й тваринництвом, каже Андрій Кузьмич:

Тваринництвом й справді зараз рентабельно займатися. Зернові, у тому числі й кормові обвалилися в ціні. Немає експорту на порти України, зерно лежить й по суті його може споживати внутрішній ринок. То фактично на зернові ціна не те що впала, вона катастрофічно обвалилася. На 70, 80, а то й 100% опустилася.

Андрій Кузьмич не поділяє думки експертів, що вже в серпні можуть різко подорожчати яйця. Адже хоч в Україні був акцент на виробництво бройлерної курки, наразі чимало домашніх господарств тримають курей саме задля виробництва яєць. Відтак об’єктивних чинників подорожчання яєць влітку точно немає.

Обережні прогнози рівненських фермерів щодо цибулі. Це південний овоч, й привозили його переважно з Херсонської та Миколаївської областей.

А от картоплі, моркви, капусти, буряку й решти традиційних овочів на Рівненщині буде вдосталь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень