Картопля на ринку дивує: таких цін не було п’ять років

Врожай тримали у закладках до весни

Українці дивуються цінам на картоплю, а експерти запевняють, що таких цін на картоплю не було впродовж останні п’яти років.

На найбільшому у Західній Україні гуртовому ринку «Шувар» наразі вартість торішнього врожаю вже впала до 3 гривень за кілограм.

Найдобірніша картопля наразі коштує 5 грн за кілограм. При цьому минулого року в цей же період вартість картоплі складала 6,5 грн, а у 2020 взагалі правили маже по 12 гривень за кіло.

Таке зменшення ціни фахівці пояснюють навіть не достатньою, а надлишковою кількістю продукту на ринку.

Восени ціни на картоплю були вищі, адже у її собівартість закладали ще й вартість зберігання врожаю до весни 2022 року. Втім, війна внесла зміни й в роботу ринку, й споживання картоплі різко зменшилося. Тож збувати картоплю доводиться за найнижчу ціну, аби повернути вкладене у справу.

Проте інші овочі з так званого борщового набору й досі залишаються в ціні. Буряки цьогорічного врожаю коштують 57-60 гривень за кілограм. Водночас є й торішні буряки, які йдуть гуртом за 15-17 гривень. За кілограм моркви просять 16-17 гривень. Осіння капуста коштує 16-22 грн/кг, а за ранню капусту доведеться віддати від 21 до 25 гривень. Цибуля ріпчаста вартує 11-13 грн/кг, а за кіло часнику продавці хочуть від 80 до 100 гривні. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень