Чи оплатять лікарняний, якщо працівник – у відпустці за власний рахунок?

Є тільки одна правильна відповідь. Її надають фахівці Держпраці

Лікарняні листки,лікарняний
ФОТО Укрінформ

Ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» встановлює, що допомога по тимчасовій непрацездатності не надається за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати.

Тобто, якщо лікарняний повністю припадає на час відпустки без збереження заробітної плати, то допомога по тимчасовій непрацездатності за цей період не надається.

Однак, якщо листок непрацездатності припадає також і на період, коли працівник уже вийшов з такої відпустки на роботу, то оплата лікарняного листка здійснюється за дні тимчасової непрацездатності, які припадають на період, коли працівник уже  вийшов на роботу (тобто, коли відпустка за власний рахунок завершилась).

Джерело: Кадровик01

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень