Чи можуть смажені зернята спровокувати апендицит та чи завжди потрібна операція

Гострий живіт – один із симптомів, коли треба звернутися до лікаря

Найчастіше апендицит трапляється до 19 років. Але буває і в іншому віці.

Їжа, яка може спровокувати апендицит

Справді, смажені зернята соняшника можуть спровокувати апендицит. Вони дуже дрібні, а лушпиння потрапляє та забиває просвіт апендикса. Натомість те, що говорять про м'ясо – радше міф. М'ясо не може призвести до апендициту, але може стати фактором розвитку багатьох інших проблем. Особливо якщо говорити про оброблене м'ясо.

Натомість спорт не може спровокувати апендицит. Щоб унеможливити патологію – у разі виникнення гострого болю в животі – треба звертатися до лікаря.

Чи завжди треба операція

І лікуванні апендициту змінилися підходи. Тепер, якщо йдеться про неускладнений та неперфорований апендицит, його цілком можливо лікувати антибіотиками. Лікарі не рекомендують використовувати одну антибактеріальну терапію для цього, оскільки великий ризик рецидиву. Таке стається у 30% пацієнтів, які лікували апендицит антибіотиками. Спочатку пацієнту вводять антибіотики у лікарні. Потому терапія триває вдома до 10 днів.

До слова, раніше при болю в животі й підозрі на апендицит пацієнтам не давали знеболювальне, адже остерігалися, що це не дасть лікарю можливості правильно встановити діагноз. Наразі хірурги запевняють, що страждати від болю не варто. Пацієнту дають знеболювальне, а діагноз ставлять за аналізами та напругою в животі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень