Чи можна підбирати знайдені на дорозі копійки: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Згідно із прикметами, монета, знайдена зранку та ще й натщесерце, віщує погіршення матеріального становища. Тому таку монету ніколи не підбирали.

Існує прикмета, що якщо ти не дійшов до тієї стадії, коли нема за що купити хліба, то не варто забирати знайдену на землі монетку, оскільки комусь вона більш необхідна.

Інші тлумачення твердять, навпаки, що будь-якій знайденій копійці слід віддати низький уклін, неодмінно піднімаючи її. Більш того, слід подякувати Господу за таке благословення монетою.

Якщо монета лежить до вас «орлом», то вона принесе удачу і її можна і потрібно підняти, якщо «решкою» — краще пройти повз.

Багато повір’їв рекомендують підняту монетку не класти в кишеню, щоб уникнути неприємностей, а віддати по дорозі жебракові – тоді удача і багатство повернеться до вас обличчям.

У одному сходиться більшість тлумачень прикмет — не можна піднімати монети (як і паперові купюри), що лежать на перехресті доріг.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень