Чи можна називати дитину на честь батьків та родичів: народні прикмети

Чи можна називати дитину на честь родичів

Вважається, що ім'я-це не просто набір букв. Коли ми даємо ім'я людині, ми наділяємо його певним набором якостей, а також певною долею і енергетикою. Відповідно, називаючи дитину на честь когось, можна передати малюкові долю і енергетику і самого імені, і людини.

Якщо у родині загинула дитина, не можна називати другу дитину ім'ям померлої, інакше її теж може чекати важка доля.

При цьому дозволяється і навіть вітається іменувати немовлят на честь близьких, загиблих на війні. Кажуть, що Бог додає нащадку непрожиті роки загиблого.

Не можна називати дитину на честь родича, який помер не своєю смертю. Це може приректи людину на самотність, їй складно буде створити сім'ю.

Як ще не можна називати новонародженого:

  • на честь померлого батька або матері, тому що  дитина таким чином може повторити долю батьків, тобто піти в інший світ, не зустрівшись зі своїми дітьми;
  • на честь зниклих безвісти або померлих від важкої недуги. Вважається, що новонароджений повторить їхній життєвий шлях;
  • на честь покійних родичів, які займалися криміналом;
  • на честь озлоблених або невдачливих родичів.

У народі вважають, що традиція називати дитину ім'ям родича завдає по малюкові енергетичного удару.

Називаючи сина на честь батька або діда, найчастіше хочуть вшанувати пам'ять цієї людини. Однак в народі вважається, що разом з ім'ям дитина отримує і долю родича, в честь якого її назвали. Таким чином малюк стає відповідальним за карму свого роду.

Також, згідно з повір'ями, носії одного і того ж імені в родині отримують одну на двох удачу та одного на двох ангела-охоронця. 

Тобто якщо в сім'ї будуть дві людини з однаковим ім'ям, то у важкій ситуації захисник буде охороняти старшого за віком, а дитина може постраждати.

До слова, ті самі забобони стосуються і ситуації, коли дівчинку називають на честь мами, бабусі або іншої близької родички. Вважається, що дівчинка, названа на честь мами, стане її копією та повторюватиме її долю.

А от якщо чоловік і дружина виявляються тезками, то згідно із прикметами, їхній шлюб буде дуже довгим, міцним і щасливим.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень