Ця рослина захистить від заздрощів та від лихого ока: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Здавна вважали, що горобина володіє потужними магічними властивостями і є символом сімейного щастя. Тому колись існував звичай під час весіль прикрашати її ягодами столи й посипати ними молодят.

Якщо ж поставити кілька засушених гілочок горобини у вазочку біля узголів’я подружнього ліжка – то шлюб буде довгим та щасливим.

Крім того, горобина здатна відводити й захищати від пристріту. Тож раніше дівчата й жінки восени робили собі намисто з ягід горобини, яке було для них не лише прикрасою, а й потужним оберегом.

Його носили цілий рік, до появи свіжих стиглих ягід, з яких нанизували нове намисто, а старе спалювали чи закопували.

Дерево горобини біля будинку вважається гарною прикметою. Якщо ж воно зів’яне без причини або його зрубають — це поганий знак.

До сьогодні червону горобину вважають оберегом від злих сил - її вішають над вхідними дверима в будинку, так як вірять, що рослина запобігає проникненню в житло темної енергії і зла.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень