Чи допомагають відчинені вікна при обстрілі? (ВІДЕО)

Те, що може врятувати життя

Під час обстрілу вкрай важливо, відчинені вікна у квартирі чи ні. Якщо на момент вибуху вони зачинені, то надлишковий тиск ударної хвилі зносить вікна як перешкоду на своєму шляху. В результаті вони вилітають.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму Youtube-каналі.

Особливо вразливі вікна старого типу з тонким склом, уточнив він.

Якщо на момент вибуху вікно відчинене навстіж, а не під кутом, і вплив ударної хвилі буде тільки на торцеву частину рами, то в цьому випадку скло залишиться цілим.

 

Але не забувайте, що тоді в квартиру влетить ударна хвиля. І все, що там стоїть на столі, скло в серванті, люстра, що висить у цій кімнаті - це все буде знесено ударною хвилею, - пояснив він.

Жданов також нагадав про важливість заклеювання скла хрест-навхрест.

У цьому випадку ви створюєте ефект триплексу-скла, покритого плівкою.

 

Скло подробиться від ударної хвилі, але воно не розлетиться осколками, які поранять вас.

 

Воно може залишитися на скотчі, який ви наклеїте на скло і тим самим створити менше небезпеки в пораненні людей, які знаходяться всередині цього приміщення, - додав він.

Як відомо, в результаті російських обстрілів в Україні пошкоджуються і руйнуються тисячі житлових будинків, адміністративних будівель і закладів охорони здоров'я, освіти та інших сфер. Крім того, чимало будівель в радіусі вибухів залишаються без скла.

?t=2087

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень